Forslaget fra Sogn og Fjordane og programkomiteen om å utrede dobbelt statsborgerskap ble enstemmig vedtatt på Arbeiderpartiet´s landsmøte.

Asker Arbeiderparti valgte å ikke opprettholde sitt forslag om ja til dobbelt statsborgerskap på selve landsmøtet, og det var heller ingen som tok til orde for dobbelt statsborgerskap i debatten.

Vi er skuffet over utfallet og at Norges største parti har valgt å ikke engasjere seg i saken på sitt landsmøte hvor de vedtok program for de neste fire årene. Dobbelt statsborgerskap er veldig aktuelt om dagen og har fått mye oppmerksomhet. Utredningen er på vei og er ventet i vår. Den kan komme når som helst og blir fort et hett tema i valgkampen.

Vi skulle gjerne hatt et mye tydeligere svar fra Ap, men får nøye oss med at de i hvert fall anerkjenner at det er på tide å se på konsekvensene av dagens lovverk. For det er på høy tid at alle konsekvensene kommer til syne.

Nå håper vi Stortingsgruppen til Arbeiderpartiet kan ta stilling til utredningen når den kommer tilbake til Stortinget. Det er viktig at vi sikrer et bredt flertall for dobbelt statsborgerskap, så om du vil bidra oppfordrer vi dere til å skrive til Arbeiderpartiets stortingsgruppe og sekretariat https://www.arbeiderpartiet.no/politikere/

RSS
Facebook
Twitter
Instagram