Innvandringsminister Per Sandberg (Frp) valgt å utsette regjeringens utredning om dobbelt statsborgerskap….På landsmøtet dagen etter, sa Frp ja til dobbelt statsborgerskap til tross for partiledelsen som var mot.

Utredningen er UTSATT! Igjen. I dag varsler dessverre fungerende innvandrings og integreringsminister Per Sandberg at utredningen om dobbelt statsborgerskap igjen er utsatt. Han sier det ikke er hensiktsmessig å legge den frem før begge regjeringspartiene har tatt stilling. Frp har landsmøte denne helgen, og han mener det er for kort tid fra Frps landsmøte til Stortinget avsluttes før sommeren.

Venstres Sveinung Rotevatn reagerer kraftig: «Dette er jo helt vanvittig og viser fullstendig manglende respekt for Stortinget, sier Rotevatn til NTB.

– Her har altså regjeringen gjennomført en utredning på oppdrag fra Stortinget, som den ikke vil legge fram fordi Frp skal ha et landsmøte. Vil ikke regjeringen at delegatene skal få denne informasjonen? spør han.»

Vi er helt enige med Rotevatn, og mener det er svært alvorlig at regjeringen velger å sitte på en slik utredning i stedet for å dele innholdet som vil bidra til å belyse saken.

I tillegg til å vise manglende respekt for Stortinget viser dette manglende respekt for de tusenvis av nordmenn som bor over hele verden, og de tusenvis av utlendinger som bor i Norge uten fulle demokratiske rettigheter. Norge er et av få land i Europa og det eneste i Norden som ikke tillater dobbelt statsborgerskap.

NRK har skrevet om at: «Like før Fremskrittspartiets landsmøte kan komme til å avgjøre spørsmålet om dobbelt statsborgerskap, har fungerende innvandringsminister Per Sandberg (Frp) valgt å utsette regjeringens utredning om saken».

RSS
Facebook
Twitter
Instagram